top of page

inhoud pakketten

24 bierpakket.jpg

Craft bier

Drie Twentse brouwers hebben de handen ineengeslagen en brengen dit jaar kerstpakketten uit waarbij een deel van de opbrengst naar goede doelen in de regio gaat. De pakketten bestaan vooral uit verschillende craft bieren aangevuld met ambachtelijke harde worst, sardientjes uit prachtige blikjes en natuurlijk mooie glazen en viltjes.

worsten.png

Worst van bosvarkens

Naast het prachtige natuurgebied het Aamsveen ligt boerderij Holterhof.
In het bos van deze boerderij leven de zeldzame bosvarkens, Gasconne Pig Noire, een van oorsprong Frans Ras.


De varkens leven dan ook als een god in Frankrijk. Ze worden gevoerd met bierborstel van Rigtersbier, eikels en groente welke voornamelijk afkomstig zijn van eigen grond. Waar een gemiddeld varken maar kort van het leven mag genieten, leven deze varkens minimaal 24 maanden in het bos. Ze lopen op grote, afgebakende stukken grond waar ze de hele dag naar hartenlust kunnen scharrelen en bij minder weer kunnen schuilen.
Het vlees van het Gasconne varken is roder dan we gewend zijn van varkensvlees.
Het bevat ook veel meer structuur en de smaak is voller en nootachtig.
Veur en Fleis: bij Veur en Fleis maken we op een ambachtelijke manier verschillende producten van deze mooie natuurvarkens. Naast hammen en andere luxe producten maken wij 3 verschillende droge worsten.

De worsten van Veur en Fleis worden nog ambachtelijk met de hand gemaakt.

De smaken

  1. Fleis is onze naturel worst. Hieraan zijn naast zout geen kruiden toegevoegd zodat de smaak van deze worst 100% natuurlijk is.

  2. Veur is een worst welke heerlijk is om af te blussen met een goed gebrouwen bier. Het is een iets pittigere worst die licht gekruid is met chili vlokken.

  3. Meur is een harde worst die gekruid is met knoflook, zoals de naam al doet vermoeden. Meur worst ruikt en smaakt voortreffelijk en is goed te combineren met allerlei soorten bieren maar ook zeker met rode en witte wijn.

sardientjes.png

Waanzinnig lekkere sardines

Soms ontdek je een product waar je verliefd op wordt. De sardines van de Sardinewinkel is zo'n voorbeeld. Open een lekker speciaal biertje. Bak een rustiek broodje in de oven. Maak wat verse frisée sla aan met azijn en olie. Serveer het op een mooi plankje met een blikje sardines van superieure kwaliteit! Samen met echte roomboter is dit de perfecte sensatie.

De blikjes die wij hebben gekozen zijn niet alleen lekker maar ook nog superleuk. 

KUNSTWERKJES MET UNIEKE SMAKEN

De millésimé blikjes van La Perle des Dieux worden elk jaar ontworpen door twee Franse kunstenaressen. Elke jaargang heeft een unieke uitstraling en smaak. Niet elke sardine mag namelijk verkocht worden als millésimé. De sardines moeten hiervoor aan bepaalde specificaties voldoen. Zo moet het vetgehalte hoger zijn dan 12%. Ook de temperatuur en stromingen van de zee, het weer en de smaak van de olijfolie zijn bepalend voor een unieke smaak!

Complete kerstpakketten: Producten

Complete kerstpakketten

Vanaf € 25,-

Geef dit jaar eens iets anders en steun uw lokale brouwerij én goede doelen in de regio.

We hebben een aantal prachtige complete pakketten samengesteld met als basis ambachtelijk bier uit de ketels van Jongbloed Cerveza, Buurse bier en Rigtersbier.

In de complete pakketten hebben we naast bier ambachtelijke worst van bosvarkens, blikjes sardines van de Sardinewinkel en mooie glazen + viltjes toegevoegd.

Uiteraard verpakken we alles in kerstsfeer en in mooie manden en zinken emmers.


Bierpakket 75-.jpg
Complete kerstpakketten: Producten
bottom of page